Úniková hra pro psa? 

Úniková hra pro psa?

Byli jsi někdy na únikovce? A co tvůj pes?

Máš pocit, že někdo upadl ze stromu a to rovnou na hlavu? Není to tak! I tvůj domácí mazel si občas rád nechá zamotat hlavu!

Jistěže se nejedná o klasickou únikovou hru, kde je cílem vyřešit několik hádanek a hlavolamů, aby ses vyprostil z místnosti. Cílem u psích únikovek je něco mnohem jednoduššího.

Co přesně tedy má být úkol pro psa?

Ať se to zdá jakkoli nesmyslné, nejlepším cílem pro hafana bude nějaká ňamka! Pamlsky nebo granule jsou totiž ideální odměna a pokud má mazel nějakou oblíbenou, určitě se dostatečně vynasnaží, aby se k ní dostal.

A k čemu, že je dobré něco takového dělat?

Důvodů k vytváření psí únikovky můžeš mít hned několik. Pokud například chceš svého chlupáče zabavit, aniž by ses mu mohli v daný čas věnovat, je předpřipravená únikovka skvělým řešením. To samé ve chvíli, kdy chceš, aby si třeba jen hrál.

Jak to tedy funguje?

Cílem je dostat se k nějaké oblíbené pochoutce. Věř nebo ne, na to pejsánek jistě velmi rychle přijde a kdyby ne, stačí mu to jednou ukázat.

Co si ale pod pojmem psí únikovky představit?

Jedná se v podstatě o velkou hračku. Jak přesně bude vypadat je jen a jen na tobě. Skvělým materiálem, který můžeš na hru využít je cokoli, co už nebudeš postrádat, jako jsou například stará trička, novinový papír, ruličky od papíru toaletního, potravinová folie, krabice, izolepa,…

Zmíněná krabice je skvělý základ pro stavbu. Můžeš do ní pak naskládat menší komponenty a celou obmotat potravinovou folií, nebo papírovou taškou od nákupu. Papíry a trička zmuchlej a smotej. Nezapomeň ale právě do nich zabalit psí odměnu. Následně je můžeš strčit do menších krabiček, nebo do toaletních ruliček, které pak obmotej třeba izolepou.

Co tedy použít?

Papíry

Noviny

Toaletní a jiné papírové ruličky

Izolepu

Obaly od vajíček

Potravinářskou folii

Staré oblečení

Běžné hračky vašeho pejska

Tašky

Krabičky a krabice

Cokoli co můžeš postrádat a co tě napadne

Uvidíš, že mazel bude mít zábavu klidně i na pár hodin (což se hodí zejména pokud ho doma necháváš třeba dopoledne samotného.)

Matěj Konečný 13. 3. 2023